БСП-Варна: Днес, повече от всякога, трудът трябва да ни обединява

България трябва да се превърне в социално-справедлива държава, за да излезе от блатото на бездушието

С музикално-артистична програма, развети национални флагове и много настроение, БСП-Варна отбеляза 1 май, Международният ден на труда и работническата солидарност на сцена "Раковина" в Морската градина.

"Днес сме изправени пред тежко решение и като сериозна политическа партия трябва да поемем своята отговорност, за да покажем, че БСП има силата и качествата да поеме управлението на България. Това ще даде нов импулс на нашите избиратели и ще отрезви онези, които не направиха правилния избор на 4 април", каза в словото си заместник-председателят на ГС на социалистите в морския град Димитър Чутурков.

Той допълни, че са нужни воля, устойчивост и решимост, за да има в страната ни едно здраво и щастливо общество. "В момента сме свидетели на едно политическо шоу, в което БСП няма място. Всичко е само за пред телевизионните камери, а зад тях продължава да действа установения през последните 12 години политически модел. Ние трябва да следваме своите обещания и идеали, които са с грижа към хората", заяви председателят на район "Приморски" Николай Гочев. Той уточни, че трудът е идеалът, който стои в основата на социалната същност и именно той трябва да ни обединява.

"Липсата на социална чувствителност е запазената марка на опонентите на БСП и те ще бъдат запомнени с това. България трябва да се превърне в социално-справедлива държава, за да излезе от блатото на бездушието", призова младежкият лидер на социалистите във Варна Христо Христов.

Присъстващите бяха поздравени от името на градския председател Борислав Гуцанов, а празникът беше предаван от БСТВ.