Борислав Гуцанов, БСП: Ако се мисли за развитието на България, би трябвало разумът да надделее и да има кабинет

Апр 21, 2021 Новини БСП в медиите 0 1219

Важно е в политиката да има мостове и те да не се разрушават

„Надявам се, че ще има съгласие в парламента, тъй като цялата геополитическа обстановка е твърде сложна. Вътрешната също – здравната криза. Смятам, че ако се мисли за развитието на България, би трябвало разумът да надделее и да има кабинет”. Това мнение изрази народният представител от Парламентарната група на „БСП за България” Борислав Гуцанов по Евроком.

По думите му първите дни от парламента приличат на заместване на шоу-програми, което не е добре за страната, защото имаме най-висока смъртност и най-висока заболеваемост и сериозни проблеми, които трябва да се решават.

Гуцанов припомни, че е имало възможност да се наложи мораториум върху нови назначения и сделки на правителството в оставка, и въпреки че госпожа Нинова е обяснила за какво става дума, той е бил два пъти отхвърлен. Според депутата това са били целенасочени действия, които не говорят за началото на парламента. Промените в енергетиката през последните 72 часа той определи като „твърде притеснителни”. Гуцанов подчерта, че много трудно могат да бъдат сменени бордовете на директорите според последния приет закон.

 „По-важно е да има мостове, а не да се разрушават”, смята Гуцанов. Мнението му е, че хората се надяват на нещо ново, а не на деления в парламента.

Народният представител от Парламентарната група на „БСП за България” отбеляза, че БСП са присъствали на протестите през лятото активно. Коментарът му бе по повод лепенето на етикети за „партии на протеста”. Той припомни още, че БСТВ е отразявала постоянно протестните действия, а Ройтерс са вземали кадри от Свободната телевизия.

Левицата би подкрепила кабинет на ИТН по политики, но при предварителни условия, акцентира народният представител върху изразената вече позиция.

По мнението на Гуцанов моделът „Борисов” е пропукан, но все още сме далеч от разграждането му.

„За да се върне доверието на хората, те трябва да видят, че това Народно събрание работи и решава техните проблеми”, категоричен е депутатът.