Борислав Гуцанов, БСП: Корупцията трябва да бъде приравнена на предателство

Фев 26, 2021 Новини БСП в медиите 0 645

Хората усещат, че този начин на живот е обиден, заяви председателят на БСП Варна Борислав Гуцанов

Корупционните практики са един от основните проблеми във Варна в момента. Мнението е на председателя на градската организация на БСП Борислав Гуцанов пред БСТВ. Той даде пример с нашумелия казус с пробива по булевард Левски и цената от близо 54 милиона на километър.

„Корупцията трябва да бъде приравнена на предателство. Трябва да има непримиримост към тези практики“, категоричен е Гуцанов. Според него критерият ни за живот е много занижен. Но хората вече започват да усещат това. Борислав Гуцанов посочи като основен приоритет за бъдещето на Варна през следващите години икономиката в града, която трябва да бъде възстановена. Варненските депутати на БСП в парламента ще работят за това, както и за разкриване на нови работни места.

Председателят на градската организация на социалистите припомни и необходимостта от втори мост във Варна, който не просто да свързва двете части на града, но и да се превърне в основна връзка между мегаполиса Истанбул, Бургас, Варна и Констанца.

„По този начин по коридора Юг - Север става привличане на товари, респективно привличане на средства за държавата ни и за града ни.“ Пристанището на Варна, според Борислав Гуцанов, е с изтървани темпове на развитие.

Той коментира и кризата с пандемията, като цитира данни на СЗО. Според тези данни смъртността в страната ни е по-висока от тази в Италия, която нашумя фатално в първата вълна на кризата със смъртните си случаи. Числата на СЗО показват, че в България смъртността е 4,12 % докато тази в Италия – 3,4 на сто. Много по-малка е и смъртността в Съединените щати, където проблемът доведе и до смяна на политическата обстановка. Според Борислав Гуцанов хората вече знаят, че единствената алтернатива на ГЕРБ това е БСП.

„Промяната е неизбежна! Хората усещат, че този начин на живот е обиден. Не само здравната система е в пълен колапс, държавата е в пълен колапс.“