Десислав Тасков, БСП: Вместо да се презапасяваме първосигнално, да купим продукти за възрастните си родители и близки

Мар 12, 2020 Новини БСП 0 2457

12.03.2020

„Вместо да се презапасяваме първосигнално, по-добре е да купим хранителни продукти за възрастните си родители и близки.  Хората в най-напреднала възраст са уязвими, както и тези, които страдат от хронични болести и имат слаб имунитет.” Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Десислав Тасков пред Нова ТВ. По думите му като общество трябва да мислим отговорно.

Тасков коментира и заседанието на здравната комисия, свързано с изслушването на кандидата за управител на НЗОК:  Освен кандидатурата, обсъждахме и ситуацията с коронавируса. Вече се мисли за клинична пътека, по която да се лекуват заразените с коронавируса. В момента инфекциозните отделения са част от държавното здравеопазване. Ако искаме да включим и частните болници, които нямат инфекциозни отделения, това е точната стъпка”.

Тасков обърна особено внимание, че обществото ще се справи с назряващия проблем, но трябва да се помисли за последиците в икономически план: „Ще продължим да живеем, ще се справим, но какво ще стане с икономиката ни? Какво ще правим след това? Нужни са срещи с представители на отрасли, с работодателски организации”, смята той.

„Няма нищо по-важно от здравето на хората”, заключи Тасков.