БСП не подкрепя нито един от двамата кандидати, които са на балотаж за кмет на Варна

31.10.2019

"БСП не подкрепя нито един от двамата кандидати, които са на балотаж за кмет на Варна". Позицията на социалистите в града беше обявена на пресконференция, на която присъстваха проф. Анелия Клисарова и председателят на предизборния щаб Иван Иванов. Те призоваха симпатизантите на левицата да подкрепят четиримата кандидати за районни кметове на БСП, които са на балотаж, а за кмет на общината да гласуват по съвест.

На пресконференцията беше отчетен ръстът, който БСП отбелязва във Варна в сравнение с местните избори през 2015 г. Тогава социалистите получават 9100 гласа (7%) за кмет на Варна, при избирателна активност от 46%. Сега, при 10% по-ниска активност, БСП е с 14 200 гласа. Освен това партията вече има 8 места в общинския съвет или с 3 повече в сравнение с предишния мандат.

Иван Иванов обяви също, че на местните избори е имало членове на Градската конференция на БСП, които са били кандидати за общински съветници в листите на други партии, а също така е имало хора, които откровено през социалните мрежи са призовали да се гласува за всеки друг, но не и за проф. Клисарова. „Всички те ще бъдат изключени от партията“, категоричен беше Иванов.