БСП не подкрепя нито един от двамата кандидати, които са на балотаж за кмет на Варна

Окт 31, 2019 ВАРНА Новини Избори 0 2139

31.10.2019

"БСП не подкрепя нито един от двамата кандидати, които са на балотаж за кмет на Варна". Позицията на социалистите в града беше обявена на пресконференция, на която присъстваха проф. Анелия Клисарова и председателят на предизборния щаб Иван Иванов. Те призоваха симпатизантите на левицата да подкрепят четиримата кандидати за районни кметове на БСП, които са на балотаж, а за кмет на общината да гласуват по съвест.

На пресконференцията беше отчетен ръстът, който БСП отбелязва във Варна в сравнение с местните избори през 2015 г. Тогава социалистите получават 9100 гласа (7%) за кмет на Варна, при избирателна активност от 46%. Сега, при 10% по-ниска активност, БСП е с 14 200 гласа. Освен това партията вече има 8 места в общинския съвет или с 3 повече в сравнение с предишния мандат.

Иван Иванов обяви също, че на местните избори е имало членове на Градската конференция на БСП, които са били кандидати за общински съветници в листите на други партии, а също така е имало хора, които откровено през социалните мрежи са призовали да се гласува за всеки друг, но не и за проф. Клисарова. „Всички те ще бъдат изключени от партията“, категоричен беше Иванов.