Иван Иванов организира дискусия за местната власт

Окт 13, 2019 ВАРНА Новини Избори 0 1637

13.10.2019

По повод Деня на българската община кандидатът за кмет на район „Одесос” от Коалиция „БСП за България” Иван  Иванов организира дискусия на тема „Комуникация и  бизнес – местна власт”.

В началото бе изнесена историческа беседа, в която общината бе представена като най-силната, най-масовата и трайна организационна единица на държавното устройство. Участниците в дискусията – мениджъри, финансисти, юристи, икономисти и млади предприемачи, подкрепиха тезата на г-н Любчев, че общината трябва да обединява хората и да е естествен посланик между тях и държавата.

Участващите споделиха мнения по въпросите за цената на новите инфраструктурни проекти и съпътстващите ремонти. Дискутиран бе и спорният метод, чрез който се извършва разпределението на парите от държавния бюджет към общините чрез формално заобикаляне на закона. Повдигнат бе и въпросът относно липсата на прозрачност и реално обществено обсъждане при тегленето на кредити от страна на община Варна. Отправени бяха и много препоръки за качеството на  административното обслужване на корпоративни клиенти.

Присъстващите изразиха убеждението си относно сериозната необходимост от действащ местен омбудсман, който да защитава правата на гражданите и бизнеса.

Мениджърите апелираха за действена подкрепа от страна на община Варна към туристическия бранш в този кризисен за националния туризъм момент.  

Отправена бе препоръка за включване в структурата на районната администрация на длъжност заместник-кмет с ресор „Икономическо развитие – сътрудничество с бизнеса”.