Проф. д-р Анелия Клисарова: Варна е добре гримиран, но болен отвътре човек

Окт 09, 2019 ВАРНА Новини Избори 0 1606

09.10.2019

Варна в момента е като  един добре гримиран, но болен отвътре човек", това заяви кандидатът за кмет на Варна от "БСП за България" проф. д-р Анелия Клисарова. Според нея, не е тайна, че поръчките в града се печелят само от няколко фирми, а през последните 2 години във Варна са фалирали около 70 средни фирми. „За да има работеща икономика и промишленост, общината трябва да се ангажира с пряко участие в проекти за иновации и подкрепа на бизнеса“, категорична е проф. Клисарова.

Според кандидата за кмет от БСП, представителите на местната и държавната власт са длъжници на варненци. "Никой не говори за подземната инфраструктура. Има квартали без канализация, квартали, в които се строи безразборно - без обща визия и предварителен план за застрояването", каза социалистът. Според нея градът има нужда от Зелена карта. "Трябва да се ремонтират и тротоарите, и малките разбити улици, извън големите пътни артерии. Да се обърне повече внимание на сметосъбирането и чистотата на града", заяви проф. Клисарова. По думите ѝ първото, което трябва да се направи за чистотата, е сметопочистващата фирма да бъде общинска. Така местната администрация ще може пряко да контролира дейността и да реагира бързо и адекватно при евентуални проблеми или нарушения.

Според "Визията" за Варна на кандидата за кмет от "БСП за България" е необходимо създаването на общински предприятия не само за поддръжка на вече изградените детски площадки в кварталите, но и за озеленяване на междублоковите пространства, създаване на градинки за разходка на кучета и други малки проекти, които ще подобрят качеството на живот на варненци.

"Общината трябва да обърне повече внимание на младите хора, да използва научния и академичен потенциал, да подкрепя иновативни практики и бизнес проекти", завърши проф. Анелия Клисарова.