Елена Йончева: Искаме България да бъде справедлива и просперираща

Май 11, 2019 Новини Избори 0 1339

Само с №18 можем да имаме промяна

„БСП има конкретна програма за действие за промяна на Европа и България. В бъдещия Европейски парламент ние ще работим за общ стандарт за минимална пенсия и минимална заплата, обща европейска прокуратура, връщане на ЕС към социалните идеи, които да подобрят живота на всички европейци”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на срещи с жителите на градовете Провадия и Аксаково. Тя добави, че   на тези избори трябва да осъзнаем, че България е част от обединена, демократична и просперираща Европа. „Трябва да вдигнем глава и да заявим, че искаме България също да бъде справедлива и просперираща”, категорична бе Йончева. Водачът на листата на „БСП за България” каза още, че с помощта на Европа и чрез пресичането на корупцията в бюджета могат да влязат милиарди и тези пари да отидат за повишаване на средните работни заплати, мерки за борба с демографската катастрофа, подпомагане на младите предприемачи, на малките и средни фермери и земеделци. Тя добави, че социалистите са единствените, които имат стратегия за справяне с демографската криза и ще настояват за европейски комисар по демографията. ”Само с №18 можем да имаме промяна и шанс да достигнем средните европейски стандарти”, категорична бе Елена Йончева.
„Какво обаче ни предлагат управляващите? Дават на концесия Летище „София” за 35 години, въпреки че то е печелившо. Борисов се гордееше, че е спрял три енергийни проекта. Заради корупцията, ниските заплати и липсата на перспектива всеки десети човек между 20 и 39 години напуска България”, каза още Елена Йончева. Тя коментира, че управляващите вдигат цената на промишления ток  два пъти, а това означава, че цените на основните стоки ще се повишат, може да се наложи фирмите да съкращават работници или да намаляват заплати. Йончева припомни, че вчера една от големите български индустриални асоциации е заявила, че с това увеличение НЕК действа като организирана престъпна група.

Петър Витанов: Време е за промяна, време е за справедливост с №18


„Време е за промяна, време е за справедливост, сега. Затова на тези избори трябва да се гласува”, категоричен бе кандидатът за евродепутат Петър Витанов. Той заяви, че след 26 май не просто ще изпратим евродепутати социалисти в ЕП, а ще изпратим в Брюксел хора, които имат визия за България и визия за Европа. „След тези избори българските граждани имаме шанс да си върнем България- с добро образование, здравеопазване и равноправна с останалите държави в ЕС. Десетилетията дясна хегемония в ЕС доведоха до огромни дисбаланси между бедни и богати държави затова трябва да променим статуквото. Битката ни е за достойни заплати и пенсии, качествено образование, за да са грамотни и конкурентни децата ни”, заключи Петър Витанов.


Десислав Тасков: Гласувайки за „БСП за България” с №18, можем да покажем, че искаме промяна


„Справедливост, солидарност и равен достъп до медицинска помощ са основните принципи на здравния модел, заложен от БСП в нашите „Визия за България” и „Визия за Европа”, заяви кандидатът за евродепутат д-р Десислав Тасков. Той коментира, че здравето, както образованието, не е стока, а неотменимо човешко право. „Ние поставяме пациента в центъра на здравната система чрез рязко намаляване на доплащането на здравноосигурените лица. В момента, в България, доплащането за лечение е 50%, а това е недопустимо”, каза още Тасков. Той заяви, че ГЕРБ ограбват всичко в тази държава и шансът да ги спрем е точно сега.  „Гласувайки за „БСП за България” с №18, можем да покажем, че искаме промяна", категоричен бе социалистът. По думите му само БСП може да  осъществи тази промяна. "ГЕРБ не инвестират в общинските болници, защото при тях не може да се краде - не са им интересни. А именно тези болници посрещат нуждите на хората в отдалечените райони. След 26 май и след предсрочните парламентарни избори ние ще започнем реалната инвестиция в здравеопазването по места", коментира още Тасков.