Проф. Стефан Данаилов: Първото, което трябва да се направи, е да спрем бягството на млади талантливи деца от страната

Мар 19, 2017 ВАРНА Новини БСП 0 2805

В Поща №10 варненци могат да пуснат въпроси до мен и да споделят какво ги тревожи

„Много е важно да има правителство след изборите и е добре начело да бъде БСП. Първото, което трябва да се направи, е да спрем бягството на млади талантливи, силни и здрави деца от страната. Да задържим българската младеж и потенциал в България“. Това заяви пред Нова телевизия проф. Стефан Данаилов, водач на листата на „БСП за България“ във Варна. Той уточни, че става въпрос за по-дълъг период, а не за няколко години.

„Обичам много морето. Гледам тая шир и отворения хоризонт. Това съм виждал в Родопите. Човек се чувства особено“, коментира той. Според него Варна е красив град, но хората си имат своите проблеми. „Затова направих Поща №10. В кутия да пуснат въпроси до мен и да споделят какво ги тревожи“, каза още проф. Данаилов. Той обясни, че от два дни младежи обикалят града с тези пощенски кутии и вече са събрали много интересни въпроси. „Възрастните питат за пенсиите. Искат закон за възрастните хора, но повечето въпроси са свързани с Варна. Градът не е добре“, подчерта водачът на „БСП за България“ във Варна.

Проф. Данаилов съобщи,притеснен,  новината, че е била разбита колата на млади хора от БСП, които му помагат в кампанията и раздават рекламни материали, като са им откраднати лични вещи. „Имам към 10 кампании и досега не се случвало подобно нещо“, посочи той.

„Аз сам ще реша кога да се оттегля от активната си политическа дейност, но няма да се отделя от политиката. Имам правото да участвам в подготовката на младите кадри да се развиват“, заяви проф. Данаилов и допълни, че в БСП има много харизматични лица. „В парламента не се боря да бъда първа цигулка. Имаме си Корнелия. Тя ще бъде министър-председател и ще се справи“, категоричен е той.

Помолен да коментира думите на Борисов, че всяко управление на БСП носи национални катастрофи, проф. Данаилов каза: „Като няма при Борисов криза, защо два пъти издава кабинета и отиваме на избори? Ако случайно ГЕРБ спечели, ще прави коалиция пак с тези, с които беше преди два месеца. Тогава защо му трябваше да напуска?“