Проф. Стефан Данаилов: Залагаме преизчисляване на пенсиите

Мар 17, 2017 ВАРНА Новини БСП 0 3273

Зная колко баби гледат внучетата си, докато майките им работят. Затова сме предвидили те да получават полагащата се помощ за майчинство

„В програмата на БСП сме заложили преизчисляване на старите пенсии на база на новия средноосигурителен доход, като за база се взима 2011 г. и така ще се стигне до увеличаване на пенсиите от 20 до 30%“, това каза на среща с пенсионери в район „Младост“ във Варна водачът на листата на „БСП за България“ в града Стефан Данаилов. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители от варненската листа Йорданка Юнакова, Ирена Андреева - председател на организацията на партията в район „Младост”, д-р Надя Дюлгерова, както и лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

Увеличаване на еднократната целева помощ в домакинствата до размера на минималната работна месечна заплата, разширяване кръга на лица от семействата, които ще получават ваучери за храна и на семейства, които ще имат право на енергийни помощи, е записано още в програмата на БСП  за управление на държавата.

„Зная колко баби гледат внучетата си, докато майките им работят. Затова сме предвидили те да получават полагащата се помощ за майчинство“, каза още Данаилов. Той отговори на многобройните въпроси от страна на присъстващите на срещата. Те от своя страна, адмирираха предложенията на БСП, но поискаха  освен преизчисляване на пенсиите да има промяна и в размера на вдовишките добавки към парите за старост, да се отворят нови работни места, за да остават децата им в България.

„И ние искаме бързо да се увеличат заплати и пенсии, но тези пари държавата трябва да ги изработи. Като ги няма в хазната, няма откъде да ги вземем“, каза Данаилов и обясни, че трябва развитие на икономиката, за да има средства за по-добър живот.