БСП гарантира реална реформа в здравеопазването

Мар 15, 2017 ВАРНА Новини БСП 0 1174

БСП е с най-силната и балансирана предизборна платформа, защото всички мерки в нея са реални и подплатени с икономически разчети

„БСП е с най-силната и балансирана предизборна платформа, защото всички мерки в нея са реални и подплатени с икономически разчети“. Това заяви кандидатът за депутат от БСП във Варненска област проф. Анелия Клисарова по време на среща с представители на Клуба на ветераните-синдикални дейци към КНСБ и Съюз на пенсионерите 2004. В нея участваха още председателят на Градския съвет на БСП в морския град Борислав Гуцанов и кандидат-депутатът Светлана Такева. 

Проф. Клисарова, която е втора в кандидат-депутатската листа за Варна, очерта социалните приоритети в управленската програма на социалистите. „БСП предвижда увеличение на всички пенсии, и то не индексации в проценти, а преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между новоотпуснатите и старите пенсии“, увери проф.Клисарова. Тя подчерта, че в програмата са включени мерки в подкрепа на младите семейства, защото демографският срив в страната ни е страшен. Според нея здравеопазването в България се нуждае от абсолютна реформа. „Ще премахнем пръстовите отпечатъци в болниците и ще пренасочим средства към извънболничната помощ, майчиното и детско здравеопазване“, коментира още Анелия Клисарова. Тя подчерта и необходимостта от реформа в новия закон за средното образование. 

„В сферата на образованието БСП предвижда мерки, които да гарантират, че професионалното и висшето образование ще произвеждат кадри, които са реално необходими на пазара на труда“, коментира Светлана Такева. Като друг приоритет тя посочи осигуряването на държавната подкрепа за развитие на материалната база и дейността на културните институти. Като бивш професионален спортист Такева заяви, че държавата трябва да оказва реална подкрепа на спортисти с високи постижения, а децата да имат равен достъп до спортни занимания, тъй като в момента не всеки родител може да се позволи да плаща такси, за да могат децата му да тренират.