Борислав Гуцанов: Хората имат големи очаквания то БСП

Всяко българско управление трябва да защитава преди всичко националните интереси

„В левицата трябва да се научим да не изпускаме точните моменти, както правим много пъти през последните години. Трябва да сме адекватни на събитията, а не да реагираме и да ги обсъждаме вече след като са отминали. Хората имат големи очаквания към нас и затова прощават грешки на другите партии, но не и нас”. Това заяви лидерът на ГС на БСП–Варна Борислав Гуцанов по време на изнесеното заседание на ръководството на младежкото обединение на левицата в СОК „Камчия“.

„Трябва да мислим в перспектива преди да предприемем едно или друго действие и тогава, когато ни се налага да направим исторически компромис, така както беше с правителството завършило присъединяването на България в ЕС, да знаем кога времето на този компромис е изтекло“, каза пред младежите Борислав Гуцанов. Двамата с народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков отговориха на много въпроси на младите социалисти. Без разногласия беше прието, че най-важната стъпки трябва да бъдат предприети за възраждане и възстановяване на икономиката. „Сега сме държава на износа и на продукция на ишлеме и това трябва да се промени“, коментира Ерменков.

Двамата с Гуцанов бяха категорични, че всяко българско управление трябва да защитава преди всичко националните интереси, а не да прави онова, което чуждите партньори искат и ни налагат. „Това важи и за отношенията ни с Русия. Не може да отричаме всичко – дори общата си история, само защото някои друг иска това. Това важи и за онези 45-години, които всички се опитват да представят като най-лошия период за България. Не е така и ние не трябва да се срамуваме и да се пазим да говорим по темата, защото именно в този период беше съградена България и бяхме на 33-то място по стандарт на живот в класациите на ООН “, добави Гуцанов.

В изнесеното заседание се включиха и председателите на районните организации на партията в „Приморски“ - Светлана Такева, „Одесос“ - Христо Боев, „Аспарухово“ - Галин Трифонов, Владко Влаев, който е член на Общопартийната контролна комисия и Явор Гечев, който беше заместник-министър на земеделието в правителството Орешарски.

Председателят на МО на БСП Вероника Делибалтова благодари на варненската организация за домакинството и съдействието при провеждането на изнесеното заседание.