Общински съветници на БСП във Варна ще отговарят онлайн на питания на граждани

11.04.2016 г.

Постоянна действаща онлайн приемна на общинските съветници ще заработи във Варна скоро. В определен ден и час, който ще бъде огласен на интернет страницата на организацията и в социалната мрежа „Фейсбук”, представители на червената група в местния парламент ще отговаря на питания на варненци.

Предложението за интернет комуникация се роди на проведеното тази събота и неделя обучение на младежи от БСП – Варна. В СОК „Камчия“ те решаваха реални казуси, свързани с управлението и защита на правата на гражданите. Демонстрираха перфектна работа в екип, защитавайки тезите си и показаха завидни умения в публичната реч. Разделени на групи, те убедително влязоха в ролите на представители на местната и националната власт и отговаряха на въпроси на медии и протестиращи, по един или друг повод, граждани.

Геновева Михова, дългогодишен активен и уважаван член на партията, която е била секретар на окръжния комитет на партията във Варна, им разказа за партийната работа от преди годините на промяната и заедно с тях обсъди резултатите от теста за определяне типа лидер, който те попълниха. Владко Влаев, дългогодишен председател на Градската контролна комисия на БСП във Варна ги насърчи да продължават да са все така активни, защото партията разчита на тях. Успехи им пожела и Динко Желев, ръководител на отдел „Организационен“ на НС на БСП и член на националната общопартийната контролна комисия.

Ценни съвети за бъдещата си дейност младите членове на партията получиха от лидера на БСП – Варна Борислав Гуцанов и от председателите на районите организации – Галин Трифонов, Десислава Калоянова и Светлана Такева.

„Спокоен съм за бъдещето на БСП с такива млади хора. Знам, че в цялата страна има още много като тях и това много ме радва. Знаете, че ние във Варна, от години сме поели курс към подмладяване на организацията.  Равносметката след последната отчетно-изборна конференция е показателна в това отношение. 24 процента от членовете на Градския съвет са до 35 годишна възраст. Не знам дали има друга партия, в която на ниво градско ръководството във втория по големина град, да има ¼ млади хора. Най-възрастният е на 77 години, а най-младият на 18.  Това е доказателство, че БСП ще я има още много по 125 години, защото силата на поколенията е онова, което ни трябва, за да вървим напред“, коментира след обучението Борислав Гуцанов.